​نمایشگاه سنگ ایرانیان

کاتالوگ سنگ ایرانیان
کاتالوگ سنگ ایرانیان
کاتالوگ سنگ ایرانیان
کاتالوگ سنگ ایرانیان

​صنایع سنگ ایرانیان

​​کاتالوگ سنگ های مرمر

​​کاتالوگ سنگ های کریستالی

​​کاتالوگ سنگ های مرمریت

​​کاتالوگ سنگ های گرانیت

کاتالوگ سنگ ایرانیان

​​کاتالوگ سنگ های تراورتن

کاتالوگ سنگ ایرانیان

​​کاتالوگ سنگ های تراونیکس

درباره سنگ نما

نمای ساختمان از مهم‌ترین و بیرونی‌ترین قسمت‌های ساختمان است که نقش پوششی بر تن ساختمان را ایفا می‌کند. نوع طراحی نمای ساختمان سلیقه و علایق معمار و سازنده آن را نشان می‌دهد و به ساختمان هویت می‌بخشد.  کلمه نما خود می‌تواند شامل نمای داخلی یا نمای بیرونی باشد. با این وجود به طور کلی در ساختمان سازی این عبارت(نما) اشاره به نمای بیرونی، اصلی یا جلوی ساختمان دارد.

در گذشته از نما تنها جهت دستیابی به زیبایی در ساختمان استفاده می‌شد اما امروزه ثابت شده که این عنصر نقش مهم‌تری در عملکرد ساختمان ایفا می‌کند.  نمای بیرونی نه تنها موجب محافظت از ساختمان در برابر عوامل جوی مانند باران،سرما و … می شود، در کاهش مصرف انرژی نیز بسیار موثر است. به این مفهوم که این پوشش در ساختمان به عنوان عایقی در برابر نورخورشید، حرارت و صوت می باشد.

البته همه این مزایا در گرو طراحی صحیح و انتخاب متریال مناسب می باشد. نمای مناسب، نمایی است که زیبایی و بهره وری انرژی را با هم داشته باشد.

در گذشته معماران عمدتا از گچبری و آهک بری، برای نماسازی استفاده می کردند این موضوع با مشاهده آثار باستانی هر شهر کاملا مشخص است.

اما امروزه متریال مختلفی به این منظور وجود دارد که از جمله آنها عبارتند از: سیمان، کامپوزیت، شیشه، بتن، سنگ مصنوعی و سنگ طبیعی

هر کدام از این مصالح باید با توجه به سلیقه، شرایط جوی محل ساختمان و همخوانی آن با فضای شهر انتخاب شود. حال در این میان، سنگ های طبیعی از بهترین متریال نما می باشند که هدف ما در این مقاله نیز پرداختن به آن می باشد.

 

سنگ نما

 

از گذشته تاکنون رایج ترین مصالح نما سنگ‌های طبیعی می‌باشند که به میزان زیادی در نمای اکثر خانه‌ها به کار می‌روند. این موضوع را با نگاهی اجمالی به اطراف خود می توانید مشاهده کنید.

از مهم‌ترین حسن سنگ‌های ساختمانی، تنوع بالای آنها در طرح و رنگ می باشد. علاوه بر این از دیگر مزایای سنگ نمای ساختمان عبارت است از:

  1. دوام و ماندگاری بالا
  2. عایق حرارت و صوت
  3. مقاوم در برابر عوامل جوی
  4. تولید گسترده و آسان
  5. مقاوم در برابر نورخورشید
  6. رنج قیمتی وسیع
  7. نگهداری آسان

با این وجود استفاده از این متریال در نمای خارجی دارای معایبی نیز می باشد که عبارتند از:

  1. وزن بالا
  2. تنوع سورتی بالای سنگ های ساختمانی
  3. قیمت نسبتا بالا

 

انواع سنگ نما

 

همانطور که می دانید سنگ های مختلف با توجه به ساختار و شرایط تشکیل شدن آنها خصوصیات و ویژگی های متفاوتی دارند که این موضوع موجب ایجاد تفاوت در کاربردهای آن ها شده است.

سنگ های ساختمانی در سه دسته سنگ های آذرین،رسوبی و دگرگونی قرار دارند و هر کدام خود شامل سنگ های گرانیت،تراورتن،مرمریت و چینی می باشد.

 

سنگ نما تراورتن

 

از سنگ های آهکی و رسوبی است که دارای تخلخل بالایی می باشد. نمای تراورتن رایج ترین و بهترین نوع سنگ نما می باشد. این موضوع به علت تخلخل بالای تراورتن است که موجب افزایش چسبندگی آن به ملات می شود.

این حفره ها و سوراخ های موجود در سطح سنگ تراورتن در مراحل فرآوری با استفاده از مواد پرکننده رزین و اپوکسی عایق و ضدآب می شود.

سنگ های تراورتن عمدتا دارای رنگ های روشن سفید و کرم هستند که در میان آنها بهترین سنگ تراورتن نما سنگ عباس آباد، سنگ تراورتن آتشکوه و سنگ تراورتن دره بخاری می باشند.

نکته دیگری که راجع به این نوع سنگ قابل ذکر است این است که تراورتن برخلاف سنگ مرمریت در صورت تابش نورخورشید رنگ آن روشن تر و زیباتر خواهد شد.

 

سنگ چینی

 

سنگ های چینی نیز از دیگر گزینه های پیشنهادی جهت سنگ نما می باشد که علی الخصوص در نمای ساختمان های قدیمی به میزان زیادی مشاهده می شود. این نوع سنگ دارای تخلخل کمتری نسبت به تراورتن و بیشتر از گرانیت است. این سنگ ها عمدتا در رنگ های روشن یافت می شوند و گزینه مناسبی (پس از تراورتن) برای مناطق گرمسیر می باشند.

سنگ های چینی از مقاومت و استحکام خوبی در شرایط آب و هوایی مختلف نیز برخوردارند. از این رو در مناطق مختلف قابل استفاده می باشند. میزان چسبندگی به ملات سنگ های چینی کمتر از تراوتن و بیشتر از گرانیت است.

در میان سنگ های چینی می توان به سنگ چینی سیرجان،سنگ چینی قروه و سنگ چینی ازنا و الیگودرز اشاره کرد.

 

سنگ مرمریت

 

مرمریت سنگی آهکی و دگرگونی است. مهم ترین وجه تمایز سنگ های مرمریت فراوانی منابع استخراج آن ها می باشد. استفاده از سنگ مرمریت در نما با وجود اینکه موجب زیبایی ساختمان می شود، گزینه مناسبی به این منظور نمی باشد زیرا:

در صورتی که به میزان زیادی در معرض نورخورشید قرار بگیرد، تغییر رنگ داده و زیبایی خود را از دست می دهد.

البته با توجه به سلیقه ممکن است عده ای تعدادی از سنگ‌های مرمریت را در قسمت‌هایی از نما مانند درب ورودی ساختمان استفاده کنند. در این قسمت از نما، سنگ کمتر در معرض آفتاب و رطوبت قرار می‌گیرد و کمتر در معرض آسیب است.

با این وجود ممکن است گاها ساختمان‌هایی را دیده باشید که از سنگ‌هایی مانند مرمریت گلدن بلک، مرمریت تری دی بلک و … در نمای اصلی خود هم استفاده کرده‌اند.

 

در انتخاب سنگ مناسب به چه نکاتی باید توجه کنیم؟

 

حال مزایای بیان شده از سنگ نما همه در گروه انتخابی صحیح می‌باشد. از این رو در انتخاب بهترین سنگ نمای ساختمان باید به نکاتی توجه کرد که در مناطق و معماری‌های مختلف متفاوت است.

این نکات شامل موارد زیر می باشد:

 

۱.توجه به شرایط و آب و هوای منطقه

 

با توجه به شرایط اقلیمی گسترده مناطق مختلف، به طور کلی سنگ به کار رفته در قسمت‌های مختلف ساختمان علی الخصوص نمای بیرونی باید متناسب با آب و هوای منطقه انتخاب شود. زیرا در غیر این صورت ممکن است نما به مرور زمان آسیب ببیند.

حال برای شرایط آب و هوایی مختلف چه سنگ‌هایی مناسب‌تر هستند؟

 

بهترین سنگ نمای مناطق سردسیر

 

با توجه به اینکه این مناطق دارای آب و هوایی سرد با میزان بارش برف و باران زیاد هستند؛ سنگ به کار رفته در آنها علاوه بر اینکه باید از دوام و مقاومت بالایی برخوردار باشد؛ میزان تخلخل و حفره‌های آن نیز باید کمتر باشد. زیرا در غیر اینصورت آب به داخل نما نفوذ کرده و در تغییرات آب و هوایی منقبض شده و می‌شکند.

از این رو مناسب ترین سنگ ها به این منظور سنگ گرانیت،سنگ چینی و سنگ تراورتن می باشد. گرانیت از مستحکم ترین سنگ های ساختمانی است که از مقاومت بالا و در عین حال جذب آب ناچیزی برخوردار است. پس از آن نیز سنگ های چینی و تراورتن هستند .

علاوه بر این در مناطق سردسیر جهت عایق سازی و صرفه جویی در انرژی بهتر است از سنگ های دارای تم رنگی تیره استفاده شود.

سنگ-نمای-مناطق-سردسیر

 

بهترین سنگ نمای آب و هوای گرم و خشک

 

مسلم است که در مناطق گرمسیر با توجه به گرمای هوا بهتر است از سنگ هایی با تم رنگی روشن مانند سفید و کرم استفاده شود.

بهترین نوع سنگ برای این آب و هوا، سنگ تراورتن می باشد؛ پس از آن نیز به ترتیب سنگ های چینی و گرانیت قرار می گیرند. به طور کلی ساختار سنگ گرانیت به گونه ای است که گرما را در خود نگه می دارد؛ از این رو برای این مناطق پیشنهاد نمی شود.

نمای-تراورتن-مناطق-گرمسیر

 

بهترین سنگ نمای مناطق شرجی و مرطوب

 

سنگ نمای مناطق شرجی به علت رطوبت و بارش فراوان، باید جذب آب کمی داشته باشد و از تخلخل مناسبی نیز برخوردار باشد. در این مناطق چسبندگی سنگ به ملات از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا در غیر این صورت سنگ به ملات نمی چسبد و با نفوذ آب به نما به راحتی از نما جدا می شود.

نمای-سنگ-تراورتن-مناطق-آب-و-هوای-مرطوب

از این رو بهترین گزینه سنگ های تراورتن می باشند.

علاوه بر این به طور کلی در شهرهای آلوده نیز باید از سنگ هایی با تم رنگی تیره تر استفاده شود که در صورت جذب آلودگی،زیبایی خود را از دست ندهد.سنگ های چینی و گرانیت هم برای شهرهای آلوده گزینه مناسبی هستند زیرا به راحتی تمیز می شوند اما از لحاظ اقتصادی به صرفه نیستند و قیمت های بالاتری دارند.

 

۲.دوام و ماندگاری سنگ

 

سنگ های مختلف با توجه به ساختار و کانی های تشکیل دهنده مقاومت های مختلفی دارند. به همین خاطر میزان مقاومت موردنیاز سنگ نمای مناسب هر ساختمان با توجه به شرایط آن تعیین می شود.

 

۳.همخوانی با سبک نمای ساختمان و ساختمان های اطراف

 

به طور کلی جهت طراحی قسمت های مختلف ساختمان، باید به نوع دکوراسیون کلی ساختمان نیز توجه شود. طراحی نما نیز از این موضوع مستثنی نیست.

این همخوانی شامل موارد مختلفی مانند همخوانی در رنگ،نوع سنگ، پرداخت،سبک و…می تواند باشد.

علاوه بر این موضوعی که در نمای ساختمان بسیار حائز اهمیت است این است که نمای ساختمان باید با نمای ساختمان های اطراف خود نیز همخوانی داشته باشد تا به زیبایی و جلوه  شهر آسیب نزند.

امروزه سبک های مختلفی جهت طراحی نما وجود دارد که از مشهورترین آنها نمای رومی و نمای مدرن می باشد.

سنگ مناسب هر کدام از انواع نما با یکدیگر متفاوت است. به عنوان مثال جهت ساخت نمای رومی ساختمان عمدتا از سنگ نما تراورتن استفاده می کنند. همچنین مصنوعات سنگی به کار رفته در این نوع نما مانند ستون ها،صراحی،تاج نمای رومی،سردر نما رومی و…نیز از سنگ تراورتن ساخته شده اند.

 

بهترین سنگ نما چه ویژگی هایی دارد؟

 

حال با توجه به مطالب بیان شده می توان ویژگی های بهترین سنگ نما  را به صورت زیر بیان کرد:

  • مقاومت و دوام بالا
  • تطابق با شرایط آب و هوایی هم از لحاظ ساختاری هم ظاهری
  • چسبندگی خوب با ملات
  • جذب آب مناسب

 

ابعاد سنگ نما به چه صورت است؟

 

کوپ سنگ های ساختمانی پس از انتقال به کارخانه های سنگبری به ابعاد مختلفی برش داده می شوند که با توجه به نوع سنگ و نوع کاربرد متفاوت است.

رایجترین ابعاد برش سنگ طولی،حکمی،تایل،اسلب و….می باشد.

حال ابعاد رایج سنگ نمای موجود در بازار، طولی و حکمی می باشد زیرا  در این صورت جابه جایی آن آسان،وزن مناسب و در عین حال موجب حفظ زیبایی سنگ در نما نیز می شود. زیرا در غیر این صورت اگر ابعادی کوچکتر انتخاب شوند با وجود اینکه وزن نما کمتر می شود و جابه جایی آن نیز آسانتر است؛ از زیبایی سنگ می کاهد. به طور کلی به میزانی که قدوپای سنگ بیشتر باشد، طرح های موجود در سنگ بیشتر به چشم می آید که این هدف در ابعاد طولی سنگ، محقق می شود.

با این وجود ممکن است گاها در قسمت هایی از نما با توجه به نوع طراحی از ابعاد تایل نیز استفاده شود.

هم چنین ابعاد بزرگتر مانند اسلب نیز همانطور که می دانید مناسب نصب در ارتفاعات نمی باشد. زیرا به علت ابعاد بزرگ و وزن بالایی که دارند نصب آن ها در دیوار سخت تر است و در صورت جداشدن سنگ از نما ممکن است موجب بروز اتفاقات ناگواری گردد. به همین علت از این ابعاد معمولا در نمای داخلی و مکان هایی که ابتدای اسلب به زمین باشد استفاده می شود.

ضخامت سنگ نما نیز در هر سنگ با توجه به ساختار و ویژگی هایی سنگ و هم چنین نحوه نصب متفاوت است. به گونه ای که ضخامت سنگ نمای تراورتن با ضخامت سنگ نمای گرانیت متفاوت است. از آنجا که جهت نصب سنگ گرانیت حتما باید از اسکوپ استفاده شود ضخامت آن باید به میزانی باشد که اسکوپ به آن متصل شود.

هم چنین ضخامت انواع سنگ نمای تراورتن نیز با یکدیگر متفاوت است. مثلا ضخامت سنگ نمای تراورتن عباس آباد (که سنگ خوب و با سلامت بالایی است)، از ضخامت سنگ نمای تراورتن ابیانه می تواند کمتر باشد.

با این وجود ضخامت های رایج موجود در بازار ۱.۶ سانتی تا ۲ سانتی متر است.

 

نحوه نصب سنگ نما

 

روش های مختلفی جهت نصب سنگ نما وجود دارد که با توجه به نوع سنگ،بودجه و امکانات موجود انتخاب می شود. این روش ها به طور کلی به دو دسته نصب خشک و نصب تر تقسیم می شوند.

در روش نصب تر ملات مهم ترین نقش را برعهده دارد و در روش نصب خشک نیز روش ها مختلفی وجود دارد که سنگ را بدون ملات به نما می چسبانند.

استفاده از روش نصب تر مناسب ترین روش برای نماسنگ هایی با تخلخل بالا مانند نما تراورتن است. تخلخل های موجود در این سنگ ها موجب افزایش چسبندگی آن ها به ملات می شود. در صورتی که در سنگ هایی مانند گرانیت که میزان تخلخل آنها تقریبا ناچیز است، جهت استحکام اتصال سنگ به نما باید از اسکوپ استفاده شود زیرا میزان چسبندگی این نوع سنگ به نما بسیار کم می باشد و ممکن است سقوط کند.البته در روش نصب تر بهتر است برای همه سنگ ها جهت اطمینان از استحکام اتصال از اسکوپ استفاده شود.

علاوه بر این یکی از اقداماتی که جهت چسبندگی بهتر سنگ به ملات (علی الخصوص در گرانیت) باید انجام شود این است که پشت سنگ شسته شود تا خاک ناشی از مراحل فرآوری که مانعی مابین سنگ و ملات است از پشت آن حذف شود. به طور کلی این اقدام جهت نصب سنگ در قسمت های مختلف انجام می شود.

امروزه استانداردهای ساختمان سازی در دنیا، به سمت سبک سازی می رود. اما ملات به کار رفته در روش نصب تر به میزان زیادی موجب افزایش وزن سازه می گردد.

علاوه بر این از آنجا که در صورتی که سنگ کار دقت و تبحر کافی  در تهیه ملات نداشته باشد، ممکن است سنگ به درستی به ملات نچسبد و از نما جدا شود. این دقت در مقادیر سیمان و آب ملات است. به عنوان مثال اگر جهت تهیه ملات از آب شور(با درصد نمک بالا) استفاده شود، سنگ به کار رفته در نما به مرور زمان آسیب می بیند.علاوه بر این ملات موجب تغییر رنگ سنگ نیز می شود و از زیبایی آن می کاهد.

بنابراین به این خاطر است که امروزه روش های نصب خشک نما مورد توجه بیش تری قرار گرفته است.

در این میان چسب سنگ یکی از روش های نصب سنگ نما است که یکی از بهترین آنها چسب مگاپوکسی می باشد. این چسب با ساختار دوجزیی خود دارای چسبندگی بالایی به انواع سنگ های ساختمانی مانند گرانیت،مرمریت و تراورتن دارد. از این روش هم برای نصب سنگ در نمای داخل و هم برای نمای بیرون می توان استفاده کرد.

 

قیمت سنگ نما

 

قیمت سنگ نمای ساختمان تحت تاثیر عوامل مختلف متغیر است. از جمله این عوامل عبارتند از:

نوع و ویژگی های ساختاری سنگ: قیمت انواع سنگ های ساختمانی مانند گرانیت،چینی، مرمریت وقیمت سنگ تراورتن با یکدیگر متفاوت است. علاوه بر این به عنوان مثال قیمت سنگ نما تراورتن سفید عباس آباد با قیمت سنگ نما تراورتن ابیانه متفاوت است. این تفاوت قیمت ها ریشه در در کیفیت،استحکام و ویژگی های این نوع سنگ ها و هم چنین میزان محبوبیت آنها دارد. به همین خاطر محبوب ترین و گران ترین سنگ های نما موجود در بازار تراورتن عباس آباد،تراورتن آتشکوه و تراورتن دره بخاری هستند که دارای بالاترین قیمت ها هستند.

علاوه بر این از آنجا که میزان پرتی سنگ زمانی که کوپ از سلامت بالایی برخوردار باشد، کمتر می شود این موضوع نیز در قیمت نهایی آن موثر است.

کیفیت فرآوری ها : کیفیت و نوع فرآوری ها در قیمت سنگ نیز تاثیرگذار است .مفهوم این مطلب این است که به عنوان مثال سنگی مانند تراورتن که دارای تخلخل بالایی است به فرآوری های بیش تری نسبت به سنگ گرانیت دارد و به همین خاطر قیمتش بالا می رود. البته برش سنگ مثل گرانیت نیز به علت استحکام آن سخت تر از برش سنگ های آهکی مانند تراورتن است. نوع پرداخت، کیفیت برش و … نیز در قیمت نهایی سنگ تاثیرگذار است. به عنوان مثال برش سنگ تراورتن به علت موج های موجود در آن به صورت موجدار و بی موج است. اما از آنجا که پرتی سنگ در برش بی موج کمتر و به صرفه تر است عمدتا به صورت بی موج برش می دهند.

ابعاد و ضخامت سنگ: ابعاد و ضخامت سنگ نیز در قیمت نهایی آن تاثیر بسزایی دارد. به میزانی که ضخامت بیش تر شود، قیمت آن افزایش می یابد.

همچنین ذکر این نکته نیز خالی از لطف نیست، در صورتی که کوپ سنگ اصطلاحا از قدوپای خوبی برخوردار باشد قیمت نهایی آن نیز بیش تر می شود. زیرا در برش آن به سنگ های یکدست تری می توان دست یافت.

درجه بندی کیفی سنگ: همانطور که می دانید سنگ ها پس از برش در کارخانه های سنگبری سورت بندی می شوند و به دسته ها سوپر،ممتاز و… دسته بندی می شوند. به میزانی که سنگ در درجات بالاتری قرار داشته باشد، بالطبع از کیفیت بالاتری برخوردار است و قیمت آن نیز بیش تر است.

هم چنین به طور کلی زمانی که سنگی از محبوبیت بالایی برخوردار باشد و در عین حال استخراج آن از معادن با محدودیت روبرو باشد این امر خود موجب افزایش قیمت آن می شود.

نوشته های اخیر

دسته بندی ها