​نمایشگاه سنگ ایرانیان

کاتالوگ سنگ ایرانیان
کاتالوگ سنگ ایرانیان
کاتالوگ سنگ ایرانیان
کاتالوگ سنگ ایرانیان

​صنایع سنگ ایرانیان

​​کاتالوگ سنگ های مرمر

​​کاتالوگ سنگ های کریستالی

​​کاتالوگ سنگ های مرمریت

​​کاتالوگ سنگ های گرانیت

کاتالوگ سنگ ایرانیان

​​کاتالوگ سنگ های تراورتن

کاتالوگ سنگ ایرانیان

​​کاتالوگ سنگ های تراونیکس

چسب سنگ

چسب سنگ همانطور که از نامش پیداست برای اتصال انواع سنگ بجای ملات سیمانی مورد استفاده قرار می گیرد . اما کاربردهای دیگری هم دارد . یعنی بسته به نوع و برند چسب مصرفی می توان از آن برای اتصال متریال مختلف ( حتی غیرسنگ ) و بروی سطوح مختلف بتنی ، چوبی ، شیشه ، فلز و … استفاده کررد . همچنین برای درزگیری و پوشاندن حفرات سنگ ، ترک ها و مواردی از این نظیر مورد استفاده قرار می گیرند. برخی از این چسب ها تنها مناسب چسباندن سطوح داخلی هستن و برخی را حتی می توان به عنوان چسب سنگ نما معرفی کرد . بماند که برخی نسبت به این موضوع بی توجه اند وبا سهل انگاری از یک چسب برای تمام قسمت ها استفاده می کنند ! که البته این کار عواقب خود را به همراه خواهد داشت !حال اگر بخواهیم نگاه اجمالی به موارد کاربرد این چسب ها بپردازیم باید به موارد زیر اشاره کنیم :

 

موارد کاربرد چسب سنگ

 

  • اتصال سنگ بروی عایق های حرارتی و لوله ها
  • چسباندن سنگ های طبیعی و مصنوعی
  • چسب نما
  • تعمیرات سنگ (درزگیری و پرکردن حفرات سنگی )
  • رفع تراشه های سنگی
  • تقویت کننده مواد شکننده
  • اتصال بین سیمان و آهن
  • تحکیم و چسباندن صفحه های چندلایه ای
  • اتصال قطعات سفالی و آجربر روی رمپ
  • اتصالات انجام شده روی راه پله
  • و کاربردهای مختلف در منزل و…

 

معرفی کامل انواع چسب سنگ های موجود در بازار

 

1. چسب سنگ پودری

 

یکی از پراستفاده ترین روش هایی که برای اتصال کاشی ( و بعضا سنگ ) مورد استفاده قرار می گیرد ، استفاده از این پودرهاست .ترکیبات به کار رفته دراین چسب ها ( مثل رزین ، چسب برپایه سیمان ، الیاف و آب ) موجب چسبندگی و انعطاف پذیری خوب آن ها شده است. همچنین وجود نوعی پلیمر در تهیه این پودرها ، سبب شده است تا خاصیت ضد آب داشته باشند.

به لحاظ سرعت خشک شدن هم ضعیف هستند و برای آنکه به حداکثر گیرایی خود برسند ، نیاز به زمان زیادی دارند . این چسب باوجود به صرفه بودن ، اما وزن زیادی به ساختمان تحمیل می کند. یعنی به ازای هر مترمربع ، نیاز به ۳ کیلوگرم از این چسب است . که البته برای ترکیب و عمل آوری هم به ۱ سوم آب نیاز دارد !

از طرف دیگر سرعت خشک شدن آن حدودا ۷۲ است که زمان قابل توجهی است و سرعت پروژه را کند می کند و زمان بسیار زیادی برای اجرا نیازاست .

البته چسب کاشی های موجود در بازار علاوه بر نوع پودری به صورت خمیری هم وجود دارند . اما در ادامه مقاله که قصد معرفی دیگر چسب سنگ ها را داریم ، با نمونه از چسب ها خمیری مخصوص سنگ آشنا خواهید شد که از چسب های خمیری کاشی متمایزند .

در رابطه با قیمت نیز می توان گفت که قیمت چسب کاشی پودری نسبت به چسب های خمیری ارزان تر بوده .

نکته ای که در رابطه با چسب کاشی ها لازم است یادآورشد این است که عملکرد چسب وابسته به صاف و یکدست بودن زیرکار (سطح زیر ) و نوع کاربردش برای استفاده در کف یا دیوار متفاوت است . همچون دیگر محصولات چسبی ، چسب های پودری نیز توسط شرکت های مختلفی تولید می شوند که برخی از آن ها که از کارایی بسیار بالایی برخوردارند و می توان از آن ها بروی سطوح کاشی شده ، سیمانی صیقل شده و چوب کار کرد .اما با توجه به ساختارشان برای استفاده بروی سطوح گچی مناسب نمی باشند .

 

2. چسب سنگ  خمیری

 

 

نوع دیگری از چسب سنگ ها که به صورت تک جزءِ یا دوجزء هستند و برپایه ی پلی استر یا رزین اپوکسی ساخته می شوند در دسته چسب های خمیری قرار می گیرند . چسبندگی این نمونه از نوع پودری بیشتر است و هرکدام ویژگی های خود را دارند . در چسب های تک جزئی ، تمام مواد فرموله شده از قبل باهم ترکیب شده اند و برای واکنش به دمای زیادی نیاز دارند . بنابراین شرایط مطلوب نگهداری از آن ها در دمای پایین ( حتی فریزر ) است . اما چسب های دوجزئی ( متشکل از دو پارت جداگانه ) برای رسیدن به خاصیت چسبندگی ، ملزم به ترکیب معینی از دو پارت تهیه شده دارند . باتوجه به تنوع زیاد این محصولات ، نحوه ترکیب و شرایط دمایی لازم برای این فرآیند در نمونه های مختلف متفاوت است . اما آنچه در گیرایی این چسب ها اهمیت دارد ، دقت در نسبت اختلاط ، شرایط دمایی لازم حین فرآیند و دستورات لازم جهت مصرف است . درصورتیکه دو جزء چسب باهم ترکیب شوند ، خمیر حاصل باید بلافاصله مورد استفاده قرار گیرد وقابل بازبرگرداندن به ظروف و استفاده برای دفعات بعدی نیستند .

همانطور که اشاره شد ساختار چسب های خمیری می تواند بر پایه اپوکسی یا پلی استر باشد . اما هر کدام بنابر ساختارشان خصوصیاتی دارند که به شرح مختصری ازهریک پرداخته ایم :

 

3. چسب سنگ پلی استر

 

چسب هایی برپایه پلی استر که برای درزگیری و اتصالات مورد استفاده قرا می گیرند . گیرایی خوب ( قوی تر از پودرها ) ، سرعت چسبندگی بالا ، استفاده آسان و هزینه مناسب ( نسبت به اپوکسی ) موجب رغبت زیاد در به کارگیری این محصولات شده است . دمای مناسب نگهداری از این چسب ها ، دمای اتاق است واین مقدار نباید به بیش از ۲۴ درجه سانتی گراد تجاوز کند . همچنین نباید در زیر نور خورشید و دمای انجماد قرار گیرند . از چسب های پلی استر برای چسباندن انواع سنگ و درزها در بخش های داخلی و حتی نما استفاده می شود . که باتوجه به مناسب نبودن کاربردشان برای فضای خارج ساختمان ؛ آن ها را به عنوان چسب نما معرفی نمی کنیم . چرا که در برابر تغییرات دمایی سریع ، از دوام خوبی برخوردار نمی باشند .

از نمونه چسب های برپایه پلی استر موجود در بازار می توان به موارد زیر اشاره کرد :

چسب سنگ های جلاسنج ، راگا و میکا

 

4. چسب سنگ اپوکسی

 

بهترین چسب سنگ های تولید شده برپایه رزین اپوکسی هستند که در بسته های یک یا دوجزئی به فروش می رسند . تحمل بسیار بالا در برابر انجماد و ذوب ، مقاومت زیاد ، سرعت چسبندگی زیاد ، گیرایی بسیار زیاد ، استحکام مکانیکی و فیزیکی بسیار مطلوب از جمله ویژگی چسب های برپایه اپوکسی است . اما همچون چسب های اپوکسی بعد از ترکیب با پارت دومشان، قابلیت استفاده مجدد را ندارند .

از این چسب ها برای اتصال مصالح گوناگون (از جمله انواع سنگ) و بروی سطوح مختلف می توان استفاده کرد .یک تفاوت بسیار بارز این چسب ها با نوع پلی استری در مقاومت بسیار بالای آن ها برای استفاده در فضای بیرون است . مثل دیگر محصولات ، این چسب ها نیز توسط شرکت های مختلفی ( درایران و خارج از کشور ) تولید می شوند . بنابراین نباید توقع یکسانی از تمام برندهای حاضر داشت . از جمله چسب سنگ های اپوکسی بازار :

 

چسب سنگ های مگااستون ، مگاتایت ،مگاپوکسی و چسب سنگ دوقلوی غفاری

 

باوجود آنکه هرکدام ازمحصولات موجود ، متقاضیان خود را دارند ؛ اما کسانی هستند که به کیفیت و دوام مادام العمر فکر می کنند . بالاخص زمانیکه پای مصالح ارزشمند و گران بهایی همچون سنگ درمیان باشد ! بنابراین اغلب پروژه های مهم و لوکس به دنبال تهیه بهترین برند از هر متریالی هستند تا بدین ترتیب شناسنامه قابل عرضه ای برای پروژه هایشان داشته باشند . حال باتوجه به موضوع این پست ، ضروری است تا در بین تمام محصولات گفته شده تا الان ، قوی ترین چسب سنگ با کیفیت جهانی را معرفی کنیم .

 

بهترین چسب سنگ دنیا کدام است ؟

 

چسب سنگ مگاپوکسی ساخت شرکت استرالیا ((Vivacity  Engineering Pty. Ltd ، یکی از برترین چسب های حال حاضر دنیا است که گوی رقابت را با اختلاف بسیار زیادی از دیگر رقبای خود ربوده است . با اینکه در ایران نیز اقدام به تولید نمونه های مشابه و نزدیک به این محصول ( و حتی نام مشابه ) داشته اند ؛ اما کیفیت محصولات مگاپوکسی غیر قابل قیاس با تمام آن هاست . این شرکت علاوه بر چسب ؛ رزین های مرغوبی تولید می کند و تمام محصولات خود را از طریق نمایندگی های فعالش در سراسردنیا به فروش می رساند .

 

چرا مگاپوکسی قوی ترین چسب سنگ معرفی شده در دنیاست ؟

 

پاسخ این سوال و معرفی مفصل این برند مقاله ای جدا می طلبد که ما تنها به چند مورد آن اشاره کرده ایم :

  • 15 سال ضمانت کیفیت ( درصورت خرید محصول اورجینال همراه با هولوگرام )
  • عدم تغییر رنگ سنگ برخلاف چسب های 123 ، ملات و پودرها
  • قابلیت اتصال بروی هربدنه و از هرجنسی
  • عدم نیاز به شاقول بودن دیوار
  • عدم استفاده از اسکوپ کردن سنگ و ایجاد شیار پشت سنگ
  • کاهش بسیار زیاد وزن ساختمان به دلیل استفاده تنها چندلقمه از این چسب خمیری بروی هرقطعه سنگ
  • عایق شدن ساختمان به دلیل وجود فضای خالی بین دیوار و سنگ
  • افزایش 3 تا ۴ برابری سرعت کار
  • مقاومت بسیار زیاد
  • ضد آب و رطوبت
  • گیرایی بسیاربالا و چسبدگی سریع
  • کاملا ضدحریق بوده و هیچ گونه تغییری در ساختار آن بوجود نمی آید .
  • جابجایی و تنظیم آسان به دلیل خاصیت کشسانی بالا
  • به دلیل استفاده از لقمه ای چسب در مرکز ثقل سنگ ، وزن هر سنگ بروی خودش اعمال می شود .

 

دستورالعمل استفاده از چسب سنگ ها

 

هرکدام ازچسب های نامبرده درشرکتهای مختلفی تولیدمی شوند و مطابق با فرمولاسیونی که تهیه شده اند ، ممکن است در نگهداری ، ترکیب و استفاده و کاربرد با یکدیگر فرق داشته باشند . آنچه ما در اینجا تحت عنوان دستورالعمل بیان کرده ایم ، به صورت کلی و باتوجه به شباهت های بین آن هاست . بنابراین در صورت انتخاب هریک ، توصیه می شود از دستورات درج شده بروی محصول خود ، عمل کنید .

نحوه استفاده از چسب سنگ های جلاسنج ( و محصولات مشابه آن همچون میکا ، راگا ) :

این چسب ها به صورت دو جزء جداگانه از هم ( در قوطی یا تیوب ) عرضه می شوند . برای ترکیب و تهیه این چسب ها لازم است به ازای هرمقدار چسب مصرفی ، به میزان ۱ درصد از سخت کننده استفاده شود . بعد از ترکیب با یک کاردک تمیز حدود ۳ دقیقه شروع به مخلوط کردن باهم نموده تا شروع به سخت شدن نماید . حال از چسب حاصل بروی دو سطحی که نیاز به چسباندن دارد بزنید و صبر کنید تا به خوبی خشک شود . با وجود آنکه برخی حلال ها چسبندگی این چسب را ازبین نمی برند اما توصیه می شود سطح مورد نظرعاری از هرگونه مواد باشد . فراموش نکنید که قبل از هرچیز از خشک وتمیزبودن سطوح ( بدون هیچ گونه آلودگی ، پرز ، روغن  و… ) مورد نظر اطمینان حاصل نمایید .

 

نحوه استفاده از چسب های پودری :

 

قبل از دست به کارشدن و استفاده از این چسب ها بهتر است سطح زیر کار را آماده کرد . برای این منظور می بایست :

سطح مورد نظر فاقد هرگونه کثیفی ، گرد وغبار و چربی باشد .

باید از خشک بودن کامل سطح اطمینان یافت . در غیر اینصورت زمان خشک شدن بیشتر می شود و احتمال گیرایی چسب کمتر می شود . همچنین نیاز به اعمال نیرو و فشار بیشتری بروی کاشی می باشد .

اگر سطح مورد نظر اسفالت یا قیرگونی و… است باید به کمک پرایمر ، زیرسازی لازم انجام شود .

حال نوبت به تهیه این چسب ها رسیده است . برای این کار در ابتدا باید به دمای محیط دقت کرد . دمای حدود ۲۰ درجه سانتی گراد مناسب این کار است . چنانچه هوا سرد باشد ، ناچارید که محیط را گرم نگه دارید وبعد از آن اقدام به نصب نمایید .

 

طرز تهیه :

 

به ازای هر ۳ پیمانه پودر چسب ، ۱ پیمانه آب نیازاست ( حین اضافه کردن مواد با هم ، نیازبه همزدن دارد ) . بعد از ۱۵ دقیقه باید خمیر یکدست و صافی بدست آید . توجه کنید که برای ظاهر شدن خاصیت چسبندگی ، نیاز به سپری شدن این زمان است . زمان استفاده از این چسب بیشتر از دیگر چسب هاست و تا حدود ۲۰ دقیقه بعد از مالیدن روی سطح ، چسبندگی خود را حفظ می کند .

مقدار چسب مصرفی بسته به صاف یا ناصاف بودن سطح زیرین ، در بهترین حالت ممکن ، ۳ کیلوگرم برای هرمترمربع برآورد شدهاست . در واقع برای اتصال می بایست حداقل ۶۰ درصد کاشی یا سنگ به خمیر چسب آغشته شود .

 

نحوه استفاده از چسب سنگ های اپوکسی دو جزئی

 

برای عمل آوری این چسب ها نیاز است تا پارت یک و دو آن ها را دقیقا متناسب با دستورالعمل درج شده روی قوطی ها ترکیب کنیم . استفاده ازکاردک جداگانه برای ریختن هریک از این مواد ضروری است . دمای انجام این عملیات هم باتوجه به نوع چسب ها متفاوت است . مدت زمان گیرایی ، مدت زمان انجام کار بعد از ترکیب مواد ، دمای محیطی لازم برای انجام کار همگی جزء مواردی هستند که در هر محصول متفاوت است . بنابراین برای رسیدن به نتیجه مطلوب می بایست مطابق این دستورها عمل کرد .

آنچه در این چسب ها یکسان است ، بدست آمدن ماده خمیری شکل است که به صورت نقطه ای در چهارگوش سنگ و نقطه ثقلش قرار می دهند و در کوتاهترین زمان ممکن اتصال قوی بین مصالح و سطح زیرین برقرا می گردد.

نوشته های اخیر

دسته بندی ها